Villkor och information

Haga Cykel AB följer svenska regler & lagar så att du som konsument kan känna dig trygg.

Avtal om köp
När du som kund har lagt din beställning, och den bekräftats av Haga Cykel AB till den e-postadress som du angav vid beställningen, har du bekräftat köpet och därmed accepterad dessa villkor. Genomfört köp innebär att du samtycker till att dina peronuppgifter registreras i vårt affärsystem. Du måste ha fyllt 18 år för att handla på Haga Cykel AB:s hemsida. Du kan endast handla hos oss om du har leveransadress i Sverige.
Vi hanterar personuppgifter i  enlighet med GDPR.
Dina uppgifter används enbart i syfte för att kunna hantera köp, leverera de produkterna som du beställt samt hantera ångerrätten och eventuella reklamationer.
Personlig information förmedlas aldrig till tredje part i marknadsföringssyfte om du inte samtyckt till detta.
Du rätt att få ut all information vi har kring din person. Du har även rätt att invända mot lagringen och få den borttagen, om detta inte strider mot annan lagstiftning.
Kontakta oss om du vill få tillgång till den registrerade informationen vi har på din person.

För att hantera köp i vår e-handel använder vi Ecster Pay som betalningslösning.
Här hittar du info om hur de hanterar personuppgifter.

För att boka transport av köp som genomförs i vår webbshop använder vi oss av DB Schenker
Här hitta du info om hur de hanterar personuppgifter

VI POLISANMÄLER ALLA FALSKA BESTÄLLNINGAR OCH BEDRÄGERIFÖRSÖK.

2 års köptrygghet
Du är givetvis som konsument välkommen att använda vår 2 års köptrygghet. Var du än bor i Sverige. Du som konsument står då för frakten. Det går även bra att utföra alla delar ur 2 års köptrygghet i vilken av våra 3 butiker som helst. Det som ingår i 2 års köptrygghet är: 3 månaders fri service (0 kr), 12 månaders service för 140 kr (ord. 450 kr), gratis arbetskostnad under det första året (ex. om du får punktering så betalar du endast kostnaden av en slang) och under år 2 så är det 30% rabatt på arbetskostnader i våra verkstäder.

Ångerrätt
Har du handlat på Haga Cykel och inom 30 dagar från köptillfället ångrat dig, så kan du byta eller ångra ditt köp. För att ångerrätten ska gälla måste du som konsument kontakta oss INOM dessa 30 dagar från köptillfället. Ångerrätten gäller om varan hålls i oförändrat skick. INGEN ÅNGERRÄTT PÅ REAVAROR. Med undantag för cyklar & motionsutrustning, såsom Crosstrainer, Motionscyklar, Löpband & hemgym etc.

Returer skickas till
Haga Cykel AB
Finspångsvägen 27
602 13 Norrköping

Outlösta paket omfattas INTE av ångerrätten. För beställda men ej uthämtade varor debiteras du som konsument för summan av din beställda vara samt fraktavgiften, tur och retur.

Returfrakt och återbetalning
Om du skulle ångra ditt köp så står du som konsument för returfrakten. Återbetalning sker senast 14 dagar efter att vi mottagit din retur.

Reklamation och Garanti
Som konsument har du 2 års garanti på Cyklar & gymprodukter. Garanti omfattar fabrikations- och materialfel och gäller själva varan. Inte eventuella följdskador. Som konsument 3 års reklamationsrätt. En reklamation är endast när något är skadat på själva varan, alltså inte normalt slitage. Reklamation till Haga Cykel AB ska göras så snart felet upptäcks. Haga Cykel AB följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer vid eventuell tvist. Vid godkänd reklamation står Haga Cykel AB för kostnaden utav frakten.

Reklamationer skickas till
Haga Cykel AB
Finspångsvägen 27
602 13 Norrköping

Leverans
Efter mottagen order har vi som målsättning att skicka din vara inom 2-5 arbetsdagar. Vi har som policy att alltid leverera cykeln komplett ihopmonterad så att du som konsument kan känna dig trygg. Vi skickar därför cykeln med DB Schenker, väl emballerad för att du så fort och så säkert som möjligt kan hämta ditt paket på närmaste DB Schenker central, eller få det hemlevererat. Undantag för barncyklar upp till 16″ (tum) som köpes i kartong och därmed blir det billigare frakt. Barncyklar är ej monterade. Vad som gäller för cykel som är ”Monterad” är följande: Du som konsument behöver montera pedaler & vrida tillbaka styret. Detta monteras ej på grund av frakten.

Eventuella fel och slutförsäljning i publicerat material
Vi på Haga Cykel AB reserverar oss för att korrigera eventuella fel i produkttext, bilder och priser på hemsidan i efterhand. Bilder på hemsida kan ej garanteras att återge exakt utseende. Vi förbehåller även rätten till prisändring och slutförsäljning utan föregående avisering. Detta kan bero på valutaförändring, prisändring från leverantörer samt tekniskt fel på webbplatsen.

Fakturavillkor 14 dagar 
Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 35 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Kontovillkor Delbetalning 
Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala dina köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet. Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning. Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

Ett kort på köpet
När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort – helt utan kostnad. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit. Kortet heter Ecster och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift. Mer info om Ecsterkortet här!

Övriga frågor och synpunkter
Har du en fråga som rör dessa villkor, eller kanske andra frågor och synpunkter? Då är du välkommen att kontakta oss på info@hagacykel.nu

Företagets juridiska uppgifter
Haga Cykel AB
Finspångsvägen 27
602 13 Norrköping
Org.nr: 556406 – 7204